Разписанието на БДЖ вече е и в Google Maps

Снимка: Архив

Разписанието на БДЖ вече е видимо и в Google Maps. При задаването на конкретен маршрут на територията на България в интернет платформата упътвания за придвижване се получават и за пътуване с влак, което разширява възможностите при избора на подходящо транспортно средство. Това съобщиха от БДЖ.

Навигацията в Google Maps с железопътен транспорт е осъществима успоредно с останалите видове - автомобил, обществен транспорт, велосипед или пеш.

Информация за потребителя относно пътуване с влак в картовата услуга е налична, след като в основното меню е посочен конкретен маршрут с железопътен транспорт.

Още през февруари екипът на БДЖ стартира кореспонденция за включването на националния железопътен превозвач като възможност за превоз, а през март се сключи лицензирано споразумение с Google Maps за предоставяне на данни за разписанието на влаковете.

Предлаганите варианти за пътуване в навигацията на Google Maps се определят на база наличните въведени данни от участващите в програмата превозвачи, като не отразяват всички възможни реални "офлайн" маршрути и зависят от зададената начална и крайна точка, обект или гара.

Преди около два месеца Google добави възможност за навигация с градски транспорт с Google Maps в София, а функционалността стана налична и за Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България