Разпитаха американския правосъден министър във връзка с евентуалната руска намеса на изборите в САЩ

Снимка: Архив

Американският министър на правосъдието Джеф Сешънс е бил разпитан в продължение на няколко часа миналата седмица във връзка с разследването по евентуална руска намеса на президентските избори в САЩ. Това са потвърдили от министерството на правосъдието, пише The New York Times.

Това е първият път в който воденото от Робърт Мюлер разследване провежда разпит на лице от кабинета на Доналд Тръмп, отбелязва още изданието. Според говорителя на ведомството Сара Флоуръс, по време на разпита Сешънс е бил придружен от своя адвокат.

По-рано стана ясно, че Сешънс, който е един от ранните поддръжници на президента Доналд Тръмп, е имал две срещи с тогавашния руски посланик в САЩ Андрей Кисляк, по време на кандидатпрезидентската кампания.

Министърът е един от групата официални лица, които Мюлер е включил в списъка с предполагаеми подлежащи на разпит, коментира изданието. За Мюлер, Сешънс представлява ключов свидетел по две от главните точки по воденето от бившия директор на ФБР разследване.

Макар да не е разкрито с какво е бил свързан разпитът на Сешънс, авторитетното издание смята, че министърът на правосъдието би могъл да даде информация относно евентуалните връзки между кандидатпрезидентската кампания на Тръмп и Русия и дали президентът се е опитвал да пречи на разследването. Вестникът припомня, че Сешънс бе завеждащ екипа за външна политика към предизборния щаб на Тръмп.

Официален коментар от Белия дом все още няма, но изданието припомня в последните редове на статията, че в началото на януари Мюлер проведе разпит и със Стивън Банън, бивш член на администрацията на Тръмп.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка