Разпоредиха опасна шлака да бъде изрината от промишлената зона на Свищов

Екоинспектори от Велико Търново са разпоредили до понеделник тоновете опасни отпадъци в Свищов да бъдат премахнати.

„Според официалните данни, с които разполагаме, РИОСВ – Велико Търново е издала предписание на „Еко трейдинг къмпани” ООД – фирмата, стоварила шлаката в промишлената зона на Свищов, да започне преместването и в неделя", съобщиха от общинската управа.

От кметството в крайдунавския град уточниха, че пълномощник на фирмата „Еко трейдинг къмпани” ООД е Георги Матров. Отпадъците трябва да бъдат премахнати най-късно до понеделник вечерта от територията на общината и транспортирани до регламентирано за такъв вид отпадъци депо.

Към момента Районна прокуратура води следствие по случая. Камионът, превозвал токсичните товари е задържан. Образувано е досъдебно производство.

"Община Свищов ще следи много стриктно процеса по събиране на опасния товар и премахването му от територията и", категорични са от общинската администрация.

Разкритията бяха направени преди броени дни по сигнал на кмета на Свищов Генчо Генчев. При незабавна проверка полицията и РИОСВ  в четвъртък установиха над 111 тона опасни отпадъци, складирани на територията на промишлената зона на града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони