Разпродадоха 50% от билетите за Пьонгчан 2018

Точно 56 дни остават до откриването на зимните олимпийски игри в Пьонгчан, Южна Корея. Въпреки това, феновете не губят време и вече са изкупили малко повече от 50% от билетите за всички състезания. Най-голям интерес към привържениците на зимните спортове привличат фигурното пързаляне и шорт-трекът.

Нови дисциплини

Общо 7 спорта, 15 дисциплини и 102 състезания включва програмата на игрите. Зрителите ще видят и големи дебюти. За първи път ще има състезания по сноуборд в дисциплината биг еър (мъже и жени), кърлинг смесени двойки, масов старт в скоростното пързаляне с кънки (мъже и жени) и отборни състезания в алпийските ски. По време на Пьонгчан 2018 ще се проведат най-много надпревари за жени и смесени участници в историята на олимпийските и параолимпийските зимни игри.

Глобална спортна нация

Република Корея ще бъде петата държава в света, която някога е била домакин на всички 4 големи световни спортни събития: летни и зимни олимпийски игри, световно първенство по футбол (б.а. - съвместно с Япония) и шампионат на планетата по атлетика. Това превръща страната в един от най-опитните домакини на международни събития от такъв мащаб и я поставя гордо на световната карта на спорта.

Технологии

Пьонгчан 2018 ще въведе 5G, холограмни, персонализирани услуги и други вълнуващи иновации, които никога не са били виждани по време на олимпийски игри. С най-бързата скорост на интернет в света, Пьонгчан 2018 ще предоставя персонализирани услуги, които ще отговарят на всички индивидуални нужди на участници и посетители.

Готовност

От 12-те места за състезания, шест са новоизградени. А 9 от 12-те вече могат да се ползват. Останалите 3 ще бъдат финализирани до края на 2017-а. Шестте съществуващи вече съоръжения се използват от много години и са добре оборудвани за домакинство на най-добрите спортисти в света през следващата година.

Тестове

Домакинът на бялата олимпиада успешно организира 25 тестови прояви за олимпийски и параолимпийски дисциплини, в които взеха участие 5064 спортисти и официални лица от 45 страни. Освен участниците и самите треньори похвалиха организаторите за добре свършената работа и подготвените терени.

Игри и култура

Пьонгчан 2018 ще популяризира културата и туризма, за да остави трайна следа отвъд зимните спортове. Наред със състезанията, зрителите могат да очакват пъстра програма от културни събития в цялата провинция Гангуон. Културната олимпиада ще включва всекидневни фестивали в зоните на всички спортни съоръжения, на които могат да се насладят посетители от целия свят.

60-100

Традиции

След огромния успех на летните олимпийски игри Сеул-88, сега Пьонгчан 2018 ще посрещне света отново в „страната на утринната свежест“. Корея бе призната на световната политическа, икономическа и социална карта след успеха на Олимпиада-88, когато за пръв път гостоприемството на корейците достигна до световна аудитория. Пьонгчан планира да надгради постигнатото преди 30 години, но и ще покаже на света и на следващото поколение, развитието и постиженията на Корея.

Доброволци

Повече от 91 000 кандидати се явиха за 20 389 доброволчески позиции. От общия брой заявки 14% са от чужбина. Освен високия интерес на Русия (2 890), Китай (1 345) и САЩ (1 158) бяха следващите заявили подкрепата си за игрите, които искат да бъдат част от това фантастично преживяване.

Символ

Олимпийският огън пристигна в Корея 100 дни преди началото на Игрите – на 1 ноември 2017. Символът на големия форум акостира първо в Инчеон (Корея) на 1 ноември, което даде началото на обратното броене до началото на състезанията. 7 500 човека ще пренесат олимпийския огън през 17 големи града в цялата страна по маршрут, който е точно 2,018 км. По пътя си към Гърция за да вземе Олимпийския огън Лий Нак-Йон, министър председател на Корея, мина и през България.

Талисман

Олимпийският талисман Сухоранг е митичен бял тигър. Той ще защитава всички на Игрите, а параолимпийският маскот - Бандаби е азиатска черна мечка, която ще дарява дух на решителност и силна воля на всички участие.

*Данните за Пьонгчан 2018 са предоставени със съдействието на посолството на Република Корея

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена