Разпуснаха "канарчетата" във ваканция до 12 юни

Футболистите на "Ботев" (Пд) са първите това лято у нас, които излязоха във ваканция, след като спечелиха Купата на България и де юре и де факто обезсмислиха по-нататъшното си участие в баражите в Първа професионална лига и битката за Лига Европа. "Канарчетата" ще почиват до 12 юни (понеделник), когато от 10 часа на клубната база е насрочена първата тренировка от подготовката за 17-ото участие на "жълто-черните" от Пловдив в евротурнирите.

В "Ботев" ще научат първия си съперник в Лига Европа на 19 юни, когато в централата на УЕФА в Нион ще се тегли  жребият за първия и втория предварителен кръг. Мачовете от първия кръг са на 29 юни и 6 юли, а от втория - на 13 и 20 юли. "Канарчетата" ще домакинстват на стадион "Лазур" в Бургас, а като резервен вариант са посочили Националния стадион "Васил Левски" в София. Старши треньорът Николай Киров-Белия подготвя датите за лагерите извън Пловдив, като вариантите са подготовката да бъде и у нас, и в чужбина, но все още няма яснота по въпроса. В "Ботев" (Пд) искат да задържат всички играчи с изтичащи договори и да се подсилят с класни попъпления във всички линии, тъй като цяла пролет тимовия лист бе попълван основно с голобради юноши.

Футболистите на "Ботев" (Пд) излязоха с пълни джобове в лятна ваканция, след като си получиха обещаните от клубното ръководство премии за спечелването на Купата на България. Това стана покрай тържествения обяд, на който президентът Ангел Палийски събра отбора в петък. Всички в "Ботев" бяха приятно изненадани от поздравителния адрес, който изпрати президентът на "Септември" (Сф) и бивш акционер в пловдивския жълто-черен клуб Румен Чандъров. Освен поздрави за триумфа в турнира за Купата на България, Чандъров пожела на "канарчетата" късмет и достойно представяне в европейските клубни турнири.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони