Разследват бащата на сиамските близнаци (обзор)

Районна прокуратура-Сливен е започнала досъдебно производство срещу бащата на сиамските близнаци, които се родиха на 22 август, за „съвкупяване с момиче, ненавършило 14 години“.

Припомняме, че бебетата бяха транспортирани от сливенската МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, където екип от лекари се опитва да спаси живота на единия близнак. Бебетата са с общ таз, пикочен мехур и полова система. Те са недоносени, като шансът за живот на едното момченце е нулев. То е без мозъчна дейност, с тежки видими малформации, белите му дробове не функционират.

Ако предполагаемият баща на близнаците бъде признат за виновен по повдигнатото му обвинение, го чакат от 2 до 6 години лишаване от свобода. Престъплението, по което е образувано досъдебното производство, е по чл.151, ал. 1 във вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Според лекарите причина за тежката аномалия е роднинската връзка на 14-годишната майка и бащата, които са втори братовчеди.

Специалисти по неонатология и детска хирургия ще се опитат да запазят живо по-развитото бебе, което за разлика от другото има нормална мозъчна дейност. Обсъжда се възможността за извършване на изключително рядка, сложна и уникална операция за разделяне на близнаците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България