Разследват бой между ученички пред публика

Бой между две ученички пред многолюдна публика разследват Регионалното управление на образованието /РУО/ и полицията. Клип със зрелищната схватка, станала в почивен ден в края на октомври, бил получен в РУО на 6 ноември. За щастие, тежки поражения от спаринга няма.

Участничките в него са седмокласнички. Под одобрителните възгласи и викове на множество деца момиче от ОУ "Стефан Караджа" нанася удари на друго от Музикалното училище, което го е предизвикало вербално.

"Двете са се познавали от години, дори са били приятелки, но впоследствие отношенията им се влошили", обясни директорът на РУО Венцеслава Генова. Тя веднага сезирала училищните ръководства. Виновната ученичка от ОУ "Стефан Караджа" била наказана от педагогическия съвет със забележка, психолог и педагогически съветник ще работят с нея. Нападателката поднесла извинения на потърпевшата, чиито родители отказали да подадат жалба в полицията.

От РУО обаче са уведомили органите на реда с апел да бъде изяснено къде е станала грозната случка и да бъде засилен контрола в районите край училищата, където децата се крият да пушат, а понякога чрез социалните мрежи си насрочват и двубои.

"Случаят е първи за тази учебна година. Подобен имаше и миналата, когато публиката пак бе от деца на различна възраст и от различни училища, което говори за организация", поясни Генова.

Според нея институциите действат в синхрон, но слабото място са родителите, които невинаги са наясно къде и какво правят децата в свободното си време. Затова в част от училищата в региона се сформират клубове на родителите, които подпомагат решаването на различни образователни и поведенчески казуси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България