Разследват действията на полицая, който простреля 17-годишен в Пет Могили

Снимка: Архив

Следовател от Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура във Варна разследва действията на полицая, който простреля със служебното си оръжие 17-годишно момче при гонка в девненското село Пет Могили.

Пострадалият Осман е с лека телесна повреда, съобщиха от прокуратурата. Разследването се води под ръководството на Районната прокуратура в Девня.

Бързо производство се води срещу 19-годишния Али М., който противозаконно пречил на орган на властта да изпълни задълженията си. Престъплението на 19-годишния младеж е по член 270, ал. 1 от НК и се наказва с лишаване от свобода до 3 години и глоба от 500 до 2000 лева.

На 8 октомври 2017 год. около 11 часа Али М. шофирал автомобила на баща си. На входа на село Генерал Колево служители на реда подали сигнал със стоппалка за спиране и извършване на проверка на водача. Шофьорът продължил движението си и се наложило да бъде преследван от полицейски екип с микробус „Фиат Ивеко“. Въпреки подадения звуков и светлинен сигнал, Али М. не се подчинил. В края на селото той направил пътно-транспортно произшествие, при което се врязал в полицейския микробус.

След инцидента е установено, че Али М. никога не е притежавал свидетелство за управление на МПС. Двамата му спътници побягнали в опит да се укрият. Полицейският екип отправил предупреждение към бегълците да спрат. След това един от служителите произвел два изстрела със служебното си оръжие. Един от младежите – 17-годишният Осман, който е брат на неправоспособния водач, бил ранен. Настанен е в болница без опасност за живота. Продължава издирването на третия участник, който също е от село Пет могили.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право