Разследват майка, държала дъщерите си под ключ в Свищов

Полицията и прокуратурата в Свищов разследват потресаващ случай с майка, която с години е държала двете си дъщери заключени в дома си. За къщата на ужасите в крайдунавския град сигнализирал във вторник пред органите на реда съсед на странното семейство, научи "Труд".

Пред криминалисти комшията заявил, че от 20 години двете сестри не са излизали навън. Незабавно били предприети действия. Полицаи и служители от социалните служби влезли в жилището, което било обитавано от трите жени. Инспектиращите заварили покъртителна гледка. Домът наподобявал бърлога и бил потънал в невъобразима мизерия. Двете сестри били одрипани и потънали в изпражнения и смрад. Едната е на 33 години, а другата на 34 години. Видимо обаче изглеждали изключително състарени, като едната имала вид на 80-годишна старица. И двете били неадекватни и некомуникативни.

"Не е вярно, че са били насилствено държани 20 години в дома си. Няма следи от връзване или друг вид насилие. Дори двете сестри преди години са били изключително интелигентни и образовани. Завършили са висше образование и едната е работела в Народния театър в София. Преди време обаче явно нещо са преживели и са заболели психически", са установили към момента разследващите.

Работещите по случая в късния следобед във вторник разговаряха с майката. Тя обаче също отказвала да говори за дъщерите си. Твърдяла, че самите те не искали да излизат от дома си. Според нея момичетата й не са прекрачвали прага на семейното жилище от 5-6 години.

"Двете жени ще бъдат настанени в социално заведение. С тях ще работят психолози, за да установят какво се е случило през годините", каза кметът на Свищов Генчо Генчев.

"Работим усилено по случая. Изясняваме какво точно се е случвало зад стените на тази къща", заяви лаконично директорът на ОД на МВР във Велико Търново старши комисар Димитър Машов.

Тепърва ще бъдат разпитвани съседи и близки на трите жени. Комшии обаче твърдят, че често са чували виене и плач от зловещото жилище.

Съседът на трите жени от ул. "Георги Тошев" подали сигнал в Районното управление на полицията в Свищов, въпреки че майката твърдяла, че живее сама в къщи и че дъщерите й от години са изчезнали нанякъде. Комшиите започнали да се съмняват в думите й. Повод за съмненията им и за това, че тя крие нещо, им давал фактът, че в продължение на много време пазарувала в кварталния магазин голямо количество храна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право