Разследват непълнолетен за изнасилване на 88-годишна жена

Снимка: Архив

Мъжът на старицата бил вързан, да не пречи на нападателя

14-годишен от Търговищко е разследван за брутално нападение на възрастното семейство, при което 88-годишна жена била изнасилена, а 83-годишният й мъж вързан, за да не пречи на престъпника. Насилието е станало в средата на миналата седмица, но не е огласено.

Пострадалата жена се оплакала, че били нападнати с мъжа й посред нощ в сряда срещу четвъртък. Дядото бил вързан с въже, като неканеният гост омотал краката му и метнал над очите му юрган, за да не вижда какво става. Бабата била удряна по главата, а устата й била запушена.

Старците били силно дезориентирани и в шок от преживения ужас. Бил е взет обаче биологичен материал, който ще бъде изследван.

Според запознати за насилието са били привикани за разпити няколко мъже от селото, където е станало престъплението, както и от околните, докато се стигнало до непълнолетния.

От полицията и прокуратурата все още се въздържат от даване на информация. Очаква се случаят да бъде поверен на следствието.

Това лято 19-годишен беше задържан за повторно изнасилване на 77-годишна жена в района и се оказа, че той вече е съден за същото престъпление преди 2 години, когато бил непълнолетен. Тогава пак нападнал същата жертва в дома й. Второто изнасилване е станало в изпитателния срок на присъдата му.

В зверската статистика на тези престъпления в региона е и 15-годишен, който пребил, изнасилил и убил 74-годишна жена с тежка деменция край поповско село. Това стана през пролетта на 2015 г., но момчето беше разкрито месеци по-късно след опит за блудство с дете инвалид на улицата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право