Разследват опит за палеж на кола в Разград

Снимка: Архив

Три автомобила са пострадали при палеж и вандалства в района

Палеж на кола и вандалства над други два автомобила разследват полицаите от Разградско. Трите случая не са свързани, уточниха от областната дирекция.

Към 1,10 часа във вторник 45-годишен мъж от Разград съобщил, че е направен опит да бъде опожарена колата му „Опел Астра”. За щастие той забелязал огъня навреме и реагирал. Били намерени парчета от кашони и шишарки, струпани до гумите на колата, които били запалени и трябвало да опожарят автомобила. Нанесената щета е в процес на изясняване и се води досъдебно за палеж.

Между 19 и 21 часа в понеделник пък обект на вандалство е станал автомобил в друг квартал на града. Било счупено странично стъкло на лявата врата на „Хонда Сивик” на 43-годишен мъж. Дали целта е била кражба на вещи от автомобила или е имало друга идея изяснява разследването. С по-големи щети осъмна „Фолксваген Голф” на 24-годишен мъж от Лапник, който бил в лознишкото село Студенец. Към 23 часа в понеделник били натрошени предното и задното стъкла на колата, а собственикът сигнализирал към 1 часа, уточняват от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право