Разследват палеж на имот на жена в Разградско

Снимка: Архив

Огънят тръгнал от стопанска постройка без ток, търсят причината

Палеж на имота на 57-годишна жена разследва полицията в Разград. Къщата на жената в село Сейдол пламнала към 22 часа в сряда, като пожарът тръгнал от стопанска постройка, долепена до жилищната сграда. Изгорели са 120 кв. м покривна конструкция.

В помещенията имало 100 бали фураж и 20 кубика дърва. В стопанската постройка нямало електрическа инсталация, нито печка, от която да тръгне пожарът. Това навеждало на версията, че сградата може да е подпалена. По тази причина в четвъртък беше насрочен допълнителен оглед от разследващ полицай и експерт.

Стопанката на имота казала, че няма душмани, които да подозира за огненото посегателство.

От полицията в Разград съобщиха, че продължава разследването и на пожара в земеделската гимназия в Завет, където във вторник вечерта пък изгоря цялото обзавеждане и оборудване на директорския кабинет. Унищожена е била офис техника - компютри, принтер, както и DVR-системата за видеонаблюдение на училищната сграда. В кабинета имало и изпитна документация от сесията на ученици, подготвящи се в самостоятелна форма. Унищожени са и три климатика, с каквито се отоплявали и класните стаи. Имуществото нямало застраховка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право