Разследват побой на мъж и жена във вилата им край Арбанаси

В злокобната нощ бивш полицай стрелял с пистолет пред дома им от ревност

Изоставен мъж нападнал и заплашил с убийство бившата си любима и новият и партньор. Екшънът се разиграл в нощта срещу 10 април в двора на вила в местността Под Арбанашко бърдо между великотърновското село Арбанаси и Горна Оряховица.

В любовния триъгълник са замесени горнооряховчаните Красимир Николов, Радина и софиянецът Емил, който е бивш полицай и не може да преживее раздялата с любимата си. Заслепеният от ревност експолицай пишел съобщения всеки ден и звънял по телефона, настоявайки да се съберат отново.

„Работим до късно с Радина. Въпросната нощ се прибрах преди нея и чух да паркира кола около 1.30 часа. После се разнесоха викове. Излязох навън и видях Емил да дърпа Радина. След това се обърна и се нахвърли върху мен. В ръката си държеше пистолет. Удари ме с дръжката по главата и лицето, а когато паднах на земята, насочи оръжието към главата ми и кзаяви: „Ще те очистя”. След това стреля във въздуха пред входната врата на вилата. Радина се разпищя, а Емил си тръгна“, разказа пред „Труд“ Красимир Николов.

Потърпевшите незабавно алармирали полицията в Горна Оряховица и подали жалба. Дежурният веднага подал Емил за издирване. Изплашени до смърт Радина и Красимир не смеят да се върнат във вилата и спят на хотел. На другата сутрин полицаите правили оглед и намерили гилза от боен куршум. Междувременно Красимир си е извадил медицинско свидетелство за травмите от побоя, а Радина е подала иск за ограничителна заповед срещу Емил.

Ден по-късно Емил се обадил на Радина с искане да си „уравнят” версиите за пред полицаите.

„Полицаите ме посъветваха да не давам гласност на случая, защото това само щяло да попречи на разследването. Но аз искам да разкажа историята си, защото не мога да се съглася, че случаят е безобиден. Когато някой вади пистолет насреща ти и ти говори несвързани неща, той е опасен. Страхувам се за жена си. Ангажиментите ни са такива, че се прибираме късно вечер, аз не мога да я посрещам всеки ден, не мога да й осигуря защита. А явно и полицията не може. Дал бил един месец срок, в който, ако не се съберат, ще се върне да ме убие. И как да живеем спокойно в такъв случай? Малко ли жени бяха убити от ревнивци само в последните години. Трябва да се поглежда по-сериозно на такива закани“, казва с притеснение Красимир Николов.

„По случая е образувано досъдебно производство по чл.144 , ал.3 от НК за отправяне заплахи за убийство. Предвиденото от закона наказание е до 6 г.затвор. „, уточниха от Районната прокуратура в Горна Оряховица, под чието наблюдение се води разследването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право