Разследват полицай, обиждал и псувал футболисти в Търново (ВИДЕО)

Ръководството на полицейското управление се самосезирало от видеоклип в социалните мрежи

Разследват служител на Районното управление на полицията във Велико Търново, за който има данни, че е псувал и обиждал грозно юноши от футболните отбори „Етър“ и „Локо“ Дряново. Видеоклипът с блюстителя на реда взриви социалните мрежи. Скандалното видео е публикувано с гневен пост от Марио Дулев и само за 6 часа събра 553 споделяния над 80 коментара.

Инцидентът се случва преди няколко дни в квартира във Велико Търново. Полицейски екип пристига в жилището, обитавано от двама футболисти, родом от Белене от юношеската школа на ФК „Етър“ и „Локомотив“ (Дряново), и в която очевидно е имало купон, който е обезпокоил съседите. Във въпросната вечер в квартирата са били четирима млади футболисти- 17-годишният халф на „Етър“ Емил Георгиев, който е един от наемателите, младият вратар на виолетовите Иван Георгиев, 16-годишният Анжело Глузов, който играе като нападател в юношеския отбор на „Локо“- Дряново и също е от Белене, и 17-годишният Валери Радославов, който играе като защитник с мъжкия отбор на „Етър“. По случая е назначена дисциплинарна проверка, съобщи Христо Христов – заместник -директор на ОДМВР. „Ще бъдат разпитани всички лица, присъствали на проверката на полицаите в жилището и самите полицаи.“

Видеоклипът показва как единият от униформените е особено агресивен и рита, псува, и обижда непълнолетните. Марио Дулев твърди в поста си, че младите футболисти са били и удряни.

Клипчето е съпроводено от гневен коментар на Дулев, който разсъждава така ли трябва да се държи един полицай с подрастващите и какъв пример им дава с мутренското си поведение.

Въпросният полицай пък е Цветомир Цонев от Горна Оряховица, който е служител на РУ- Велико Търново.

"Веднага се самосезирахме от публикациите в социалните мрежи и предприехме необходимите действия. Разпоредена е проверка по случая, която все още не е приключила", обясни пред "Труд" инспектор Веселин Райков, който в момента ръководи Полицейското управление в старата столица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право