Разследват рецидивист за взломове на магазини в Лудогорието

Снимка: Архив

Рецидивист с 9 присъди е разследван за взлом на магазин в Разград, от който са открадни неустановено количество цигари от различни марки. 59-годишният И.Д. от София е задържан при акция на полицията в Шумен и Разград. Предполага се, че той е замесен и в два поредни взлома на магазини в град Търговище, от които бяха задигнати цигари за над 2000 лв., но работата по тези случаи тепърва ще стартира.

От полицията в Разград съобщиха, че рецидивистът, който имал 22 регистрации за криминални деяния, е задържан към 17 часа в четвъртък. При претърсване в  автомобил „Фиат Мареа” със софийска регистрация са намерени и иззети кашон с цигари и сак с инструменти: ножовка, лост, различни по размер и вид клещи, отвертки и ръкавици. В стая, наета в частен хотел в Шумен, пък са били намерени черни дрехи и шапка с козирка.

При проверката станало ясно, че мъжът е съпричастен към взлом на магазин същия сутрин към  4,50 часа в Разград, от който за задигнати цигари.

Повечето присъди на софиянеца са за кражби, но е съден  и за ползване на неистински документ за самоличност и нанасяне на телесна повреда, допълниха от полицията в Разград.

Предстои да се изясни съпричастността му и с 3 взлома на магазини в област Търговище от последния месец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право