Разследват смъртта на 32-годишен наркозависим, издъхнал в дома на приятел

Снимка: Архив

Наркозависим 32-годишен мъж е починал, докато гостувал на приятел в апартамента му в Разград, съобщиха от полицията. Сигналът за Н.Н., на който му прилошало, е подаден на тел. 112 към 23,20 часа в събота от домакина Д.Д. (39г.). Преди това той се обадил и на друг приятел, че на Н.Н. му е зле и трябва да го карат в болницата. Виждайки, че положението става много тревожно, домакинът звъннал и на 112. При идването на линейката гостът бил починал. Екипът на „Спешна помощ” само можел да потвърди смъртта и да извести полицията.

При огледа следи от насилие не били открити. Тялото е транспортирано за аутопсия. Ще се направят и тестове, за да се търси причината за смъртта.

В дома на домакина, който също бил зависим, били намерени употребявани спринцовки и диазепам.

Преди да отидат в жилището на 39-годишния, двамата цял ден се черпили. Засега е установено, че са пили бира, но е възможно да са употребили и друг алкохол. Домакинът отказал да съобщи дали и какви наркотични вещества са ползвали или са смесили намереното лекарство с алкохола, което е опасно. Според специалистите, при интензивна употреба на големи количества от медикамента с алкохол, това може да доведе до смърт.

По случая със смъртта на младия мъж е образувано досъбено производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България