Разследват схема за внос и търговия на крадени коли в Свищов

Снимка: Архив

Прокуратурата и полицията в Свищов разследват мащабна схема за внос и търговия на крадени автомобили. Само за месец са засечени и иззети общо 9 коли с пренабити номера на двигателите.

Преди два дни са разкрити два автомобила с интервенции на рамите. В понеделник при провеждане на оперативно - издирвателни мероприятия по досъдебно производство на полицейското управление в крайдунавския град са извършени проверки на две коли „Сеат Алтеа”. Возилата са на различни собственици.

Возилата са близо 10-годишни и наскоро са внесени в България. Експертизите са установили, че има различия в номерата на рамите на автомобилите и номерата, вписани в свидетелствата им за регистрация, както и в типовите им стикери. Автомобилите са иззети. Работата по случая продължава.

В началото на септември криминалисти от Велико Търново спипаха леки автомобили и мотоциклет с интервенции на рамата. Превозните средства бяха установени при провеждане на международна специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията с моторни превозни средства.

Разкритията бяха направени след като за регистрация на лек автомобил „Смарт“ в сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР – Велико Търново се явил 51-годишен мъж от Свищов. При извършената проверка на колата полицейските служители установиха разминаване в номера на рамата. Возилото незабавно бе иззето, а свищовлията бе задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

В хода на извършените допълнителни действия по разследването бе установено, че на негово име или като упълномощено лице се водят рекордните 120 автомобила от висок клас. При последвали проверки на 7 от тях са установени интервенции по рамата. Автомобилите с пренабитите номера са иззети.

Пак по време на спецоперацията криминалистите се натъкнали и на мотоциклет „Ямаха“ с интервенции по рамата. Той също е прибран.

Към момента се извършват проверки на документите на превозните средства и се проверява на територията и на други областни дирекции в страната, както и в други европейски страни дали возилата са обект на престъпления.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право