Разследват умишлен палеж на камион в Елена

Прокуратурата и полицията отказват информация по случая

Районната прокуратура и полицията в Елена разследват умишлен палеж на камион, собственост на местен бизнесмен, научи "Труд".

Огнената саморазправа се разразила около 1 часа в нощта срещу вторник в балканското градче. Дръзкият извършител се промъкнал до возилото, полял го със запалителна течност и го подпалил. Местни хора забелязали огненото зарево и подали сигнал на телефон 112. Пожарникарите незабавно се озовали на място, но въпреки бързата им реакция, камионът напълно е изпепелен.

"Работи се усилено по случая. Когато бъдат изяснени обстоятелствата по него, ще дадем информация. Оставете полицията да си свърши спокойно работата", заяви районният прокурор на Елена Красимира Христова.

Междувременно във възрожденското градче първо се заговори, че са опожарени два микробуса на прекупвачи на гъби. После тази информация беше отхвърлена и местни жители твърдят, че овъгленият камион е на собственик на фирма за дървен материал. Освен това еленчани споделят, че в нощта на палежа товарният автомобил е бил натоварен с тонове дървесина.Според мълвата имало достатъчно улики, които насочвали към евентуалния извършител и се очаква скоро той да бъде заловен.

По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право