Разследват фамилия от Павликени за получени и невърнати кредити

Районната прокуратура в Павликени разследва местна фамилия по твърдения на банка за отпуснати няколко кредита от 2006 г. за над 7000 лева. Финансоватата институция предявила претенции за парите с гражданско дело. Според исковата молба на кредиторите, на Атидже и Яшар Р.били давани различни суми от 2003 г. насам, а поръчител бил Тодор М.. След стартиране на делото семейството е заявило в залата, че няма никаква представа кой е получавал въпросните суми и от тази банка са изтеглили само 800 лева, които отдавна били погасили. Съпрузите са категорични, че по тяхна сметка не са превеждани 6500 лева и 1300 лв. заеми, а 600 лева с лихвата били издължени още през 2012 г. от заплатата на Яшар. Според изложението до съда хората били притеснявани обаче по телефона от гласове, които се представяли за банкови служители и им казвали, че знаят къде се намира къщата им.

Заради мистериозния дълг и исканията на банката, съпрузите са подали жалба в прокуратурата за измама, по която сега върви полицейска проверка. Тя ще трябва да установи чрез графична експертиза чии са подписите под банковите документи и бордерата за преводи. Цялото дело по исковата молба на банката било разделено на две от съда в Павликени. Част от претенциите на кредитора щели да се доказват по граждански път. Назначени са и експертизи.

Според магистрати в случая можело наистина да става дума за кражба на самоличност и за злоупотреба с данните на Яшар и Атидже Р., но това трябвало да докаже прокуратурата. Освен това било странно защо след толкова години въпросната банка чак сега си търси парите, след като самата тя твърди, че първият даден кредит на фамилията бил от далечната 2003 година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право