Разстрел след спор кой прави по-хубаво вино

Съдебната палата в Добрич. Снимка: ТРУД

Драмата се разиграла при почерпка на приятели

Селянин застреля съседа си след спор кой от тях прави по-хубаво вино. Това стана ясно вчера, след като Окръжният съд в Добрич наложи постоянен арест на обвинения за убийство Исмаил А. (64 г.) от село Смолница.

Тежкото престъпление е извършено в понеделник около 19,45 ч в понеделник, уточниха от Апелативната прокуратура във Варна. Вечерта Исмаил А. отишла на гости на своя комшия и приятел Марин Я. (72 г.), дългогодишен счетоводител на местната земеделска кооперация. Седнали с още двама техни съселяни да се черпят с вино от новата реколта.

От дума на дума и от чаша на чаша избухнал спор кой е по-голям майстор на домашния елексир. Марин Я. ударил с юмрук госта си в окото и го повалил на пода. Другите двама приятели ги разтървали и Исмаил си заминал. Върнал се въоръжен с въздушна пушка, преправена да стреля с флоберкови патрони от 22-ри калибър. Насочил оръжието към пенсионера и го гръмнал в гръб. Ужасени, свидетелите се опитали да помогнат на Марин Я., обадили се в полицията и Спешна помощ, но приятелят им починал от тежката рана.

Исмаил А. бил задържан, а при обиск в дома му намерили още патрони за бойната му пушка. Пред съда вчера обвиняемият направил пълни самопризнания и заявил, че се разкайва за стореното зло.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право