Разчистват "Гладно поле" от гаражни клетки, строят нови паркинги в "Източен"

Близо 250 гаражни клетки ще бъдат премахнати в квартал "Гладно поле" и на тяхно място ще бъдат изградени нови паркинги, е амбициозната цел, която си е поставила администрацията на район "Източен" в Пловдив. Райкметът Николай Чунчуков и екипът му разполагат през тази година с 650 000 лв. за нова инфраструктура в "Източен", като тези пари ще се изразходват за изграждане на паркинги, тротоарни алеи, зелени площи, рекострукция на междублоковите пространства и подмяна на старите дъждоприемни шахти.

Освен в зоната около "Гладно поле" нов голям паркинг за 140 автомобила ще бъде изграден в пространството между бул. "Източен" и ул. "Славейна" и "Братя Свещарови", където през 2016 г. бяха премахнати 70 гаражни клетки.

В началото на април администрацията на  "Източен" ще се премести в новата сграда на районното кметство, която се намира в бившия хотел на рапъра Ванко-1 на бул. "Княгиня Мария Луиза". Тя е вече напълно преустроена, но  местенето се отлага за след извънредните парламентарни избори на 26 март.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони