Разширяват „Зелената зона“ в два столични района

В два района на София - "Лозенец" и "Средец“ ще бъде въведена "Зелена зона" за почасово паркиране. Идеята бе одобрена в сряда от транспортната комисия към Столичния общински съвет и трябва да мине през гласуване в самия СОС. След това най-вероятно ще бъде реализирана в началото на октомври, обяви шефът на Центъра за градска мобилност Христиан Петров.

Новата "Зелена зона" в район „Средец“ трябва да обхване улиците между булевардите "Цариградско шосе", "Евлоги и Христо Георгиеви", ул. "Мизия", ул.“ Хан Омуртаг", и бул. "Михай Еминеску".С промяната ще бъдат въведени над 1100 платени паркоместа, обясни кметът на "Средец" Мария Ачкова. „Това не включва ул."Цар Иван Асен II", която и към момента е зона“, обясни тя. Там трябва да се въведат 30 нови платени места.

Предложението пък на кмета на “Лозенец“ Любомир Дреков засяга територията между булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви", "Драган Цанков", "Джеймс Баучер" и "Черни връх". Там новите платени места ще са 3500. Дреков обясни, че много хора използват района за безплатен паркинг, но не живеят или работят там. Колите спират безразборно по тротоари и зелени площи.

Зоните ще бъдат допълнени в наредбата за организация на движението на територията на Столичната община.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини