Разширяват Индустриалния парк на Шумен за нови инвеститори

Разработването на новата С-зона стартира с водосвет, отслужен от архиерейския наместник Димитър и с разбито шампанско в багера от Стамен Янев, шеф на Агенцията за инвестиции.

Влагат 6 млн.лв. за комуникации на 590 дка

Старт на изграждане на нова подзона С в Индустриалния парк на Шумен беше даден в петък с водосвет и разбиване на шампанско от изп.директор на Агенцията за инвестиции Стамен Янев. Върху още 590 дка ще бъдат изградени перфектни комуникации за 6 млн.лв., за да могат бъдещите инвеститори да получат най-добри условия за откриване на нови производства. Средствата са на Индустриалния парк и са комулирани от продажба на други парцели в първата разработена подзона А, каза директорът на Парка Николай Тончев. Над 75% от нея вече са запълнени от 17 фирми, а има интерес от бизнесмени за по-големи терени.

С-зоната ще бъде готова до 9 месеца и в нея основните парцели ще бъдат между 20 и 40 дка. Вече има инвеститор от Белгия, който е резервирал първите 20 дка в С-района, закупил е и 8 дка в зона А.

"Разширението на Индустриалния парк е инвестиция за бъдещето на Шумен, за младите хора", каза кметът Любомир Христов и подчерта, че това е начинът шуменци да не напускат града и да се завърнат потърсилите препитание другаде. Само за 2-3 г. са създадени 1000 работни места в парка, а сега предстои откриването на нов завод за производство на табли и колички за сервиране, където ще работят още 300 души, доволен е градоначалникът. Два завода са в процес на строеж, а още пет ще бъдат започнати до края на годината.

Индустриалният парк, който е съвместно дружество между общината/40%/ и фирма "Ники БТ"/60%/, приключва последните две години с печалба и раздава дивидент на собствениците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони