Разширяват офисите за удобство на служителите

Помещенията излизат от рамките на стандартния офис като се правят стаи за отдих, зали за игри, алтернативни пространства за срещи и др.

Правят стаи за отдих и зали за игри

Осигуряват 10 кв.м на човек

Усвояването на нови площи в рамките на текущото местоположение на фирмата все по-често се среща на пазара на офиси. Големите наематели, предимно от IT и аутсорсинг сектора, се възползват от възможностите за разширяване на наетите пространства с цел подобряване на качеството на средата за своите служители, показва проучване на инвестиционна компания.

“Ако преди години увеличаването на наетите площи бе свързано основно с ръст на служителите в компанията, то сега зад тенденцията стои стремежът на големите компании да осигурят необходимия комфорт и пространство за работещите. Виждаме как помещенията излизат от рамките на стандартния офис и все по-усилено се търси връзката с хората”, коментира Сергей Койнов, изпълнителен директор на компанията. Служителите, които работят в българските офиси, разполагат средно с около 10 кв.м. Видима е обаче тенденцията пространството, определено за един човек, да расте. Променя се и цялостната офис среда. Осигуряват се специални места за почивка и забавление, с цел да се повиши ефективността на работещите и те да се чувстват по-добре на работното си място - стаи за отдих, зали за игри, алтернативни пространства за срещи и др.

“Зa paбoтoдaтeлитe e вaжнo дoгoвopитe зa нaeм предварително дa пpeдлaгaт възмoжнocти зa pacтeж”, казва Сергей Койнов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти