Разширяват „синята зона” в Пловдив от утре

 

„Синята зона” в Пловдив се разширява от утре (вторник), като започва заплащането за престой на автомобили в участъка на булевард „България“, който с решение на Общинския съвет от края на юли бе включен към нея, както и на 7 улици в центъра на града под тепетата, съобщи директорът на общинско предприятие „Паркиране и репатриране“ инж. Ненко Калакунов.

В северното платно на булевард „България” платените места за престой са в отсечката от ул. „Васил Левски“ до ул. „Победа“, а в южното – от „Победа“ до кръговото кръстовище при Панаира. Заплащането в тази част на „Синя зона“ ще се извършва чрез наскоро монтираните 6 паркомата, но в първите една-две седмици за улеснение на шофьорите ще има и инкасатори, които да обясняват новите правила.

Освен бул. „България“ към „Синя зона“ в Пловдив се приобщават още 4 улици около МОЛ „Марково тепе“ и 3 пътни отсечки край улица „Капитан „Райчо“. Всички нови места за платен престой са обозначени с необходимата маркировка и знаци.

„С разширението на „Синя зона“ продължаваме политиката за регламентиране на паркирането в най-натоварените зони, като се стремим да улесним хората, които са готови да заплатят за кратковременен престой на автомобилите си на невралгични места в града“, коментира заместник-кметът по транспорта инж. Златин Велев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България