Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 30-годишен неправоспособен и пиян шофьор

Снимка: Архив

Районна прокуратура-Пловдив внесе днес в съда обвинителен акт спрямо 30-годишния Ботьо К., за това, че при управление на МПС е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил средна телесна повреда на другиго, като деецът е е бил зад водача без да има необходимата правоспособност, а деянието е извършено в пияно състояние  с концентрация на алкохол в кръвта от 2,17 промила – престъпление по чл. 343 ал. 3 във връзка с ал. 1 буква Б във връзка с чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс. Ботьо К. е обвиняем и за това, че управлявал МПС, което не е регистрирано по надлежния ред – престъпление по чл. 345 ал.2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 8 юли 2017 г. на пътя между град Кричим и село Куртово Конаре обвиняемият Ботьо К. шофирал лек автомобил „БМВ”, в който пътували още двама мъже. Баварската машина не била регистрирана по надлежния ред в страната,  а обвиняемият бил неправоспособен водач и бил употребил алкохол. Преди това Ботьо К. бил със свои познати на басейн в хотелски комплекс. Обвиняемият шофирал със скорост от 94 км/ч при  разрешена  максимална скорост от 90 км/ч. Той загубил управление над БМВ-то, от което последвало напускане на пътното платно като автомобилът преминал в участък с чакълена настилка и се ударил в тухлена ограда на имот.

Последвал и втори удар, при който пътникът на предната седалка се ударил в предното обзорно стъкло и паднал върху предния капак. По делото е била назначена съдебно-медицинска експертиза, според която пострадалият е получил средна телесна повреда – счупване на долната челюст, контузии на главата и др. По делото са разпитани свидетели, приобщени веществени доказателства и др. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо съдено заседание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право