Районна прокурорка разследва заместника си

Административният ръководител на Районна прокуратура – Кърджали Гергана Колева е разпоредила проверка във връзка с установяване на основания за реализиране на дисциплинарна отговорност спрямо Чавдар Чавдаров, заместник административен ръководител на Районна прокуратура – Кърджали, съобщиха от държавното обвинение.

На 13 март 2017 г., около 8 часа, в Кърджали, в района на бившия Оловно-цинков комбинат, по сигнал служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ - Кърджали установили, че Чавдаров в лекия си автомобил „Нисан“ превозвал 38 кг. морунаж, 2 кг. речен кефал и 800 грама бяла риба, оплетени в 50 метра хрилна мрежа.

Автомобилът не е специализирано транспортно средство по реда на чл. 246 от Закона за ветеринарно медицинската дейност/ЗВД/ и е установено, че рибата е била без декларация за произход. На Чавдаров бил съставен Акт за установяване на административно нарушение/АУАН/ от служителите на ИАРА – Кърджали. Рибата и мрежата били иззети, като в РУ на МВР – Кърджали Чавдаров дал писмени обяснения по случая. Той е в отпуск по болест от 20 октомври 2016 г.

След приключването на проверката и в зависимост от резултата й материалите ще бъдат изпратени на прокурорската колегия във ВСС по компетентност, като орган, който единствен може да налага дисциплинарни наказания на административните ръководители и техни заместници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право