Раковски се побратимява с италианския град Падуа

Раковски ще се побратимява с италианския град Падуа чрез подписване на меморандум за развитие и сътрудничество в началото на месец декември, похвали се кметът на Община Раковски Павел Гуджеров.

„С колегата Лазарин ще се договорим да участваме със съвместни проекти в областта на културата, икономиката и туризма и в интерес на хората от Раковски и Падуа. Надявам се , че споразумението, което ще подпишем ще е добра основа за приятелско сътрудничество и ще даде добри плодове”, коментира предстоящото побратимяване на двата града кметът на Раковски.

Според Павел Гуджеров чрез културния обмен могат да се създадат успешни бизнес контакти  главно в сферата на туризма и по линия на католическата църква, а така също и  в областта на обществените услуги, кулинарията и спорта. Побратимяването е с  цел стимулиране и активизиране на връзките и действията на двете общини и тяхната готовност да издигнат приятелството, разбирателството и уважението между двата народа.

Падуа е столица на провинцията Падуа и икономически и комуникационен център в провинция Венето. Населението му е 212 500 жители, а градът се намира на 40 км от Венеция. Падуа е считан за най-старият град в Северна Италия, като се смята, че е основан през 1183г. Градът е богат на архитектурни обекти и паметници на културата. Падуа се гордее със своя университет, който има над 800-годишна история, а сред лекторите във вуза е бил и Галилео Галилей.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България