Раковски ще е домакин на Фестивала на селската кухня „Вкусовете от вчера”

Раковски ще е домакин за четвърта поредна година на Фестивала на селската кухня „Вкусовете от вчера”, който ще се проведе тази неделя в центъра на квартал „Генерал Николаево” в града. Всички гости и любители на традиционната българска кухня.

ще имат възможност да дегустират различни ястия, приготвени по традиционни местни рецепти от жителите на Община Раковски. Атракцията на празника  ще е Юнашкият тиган, в който ще бъде приготвен „Юнашки кебап” и всички желаещи ще могат да дегустират. Преди години Юнашкият тиган, който е изработен от 78 кг специална неръждаема стомана и с диаметър 150 см и височина 20 см, претендираше дори да бъде вписан в Книгата с рекордите на Гинес.

Хапването и пийването добре си подхождат с песни и веселие,  а затова ще се погрижат  самодейни състави от селата Рогош,  Калековец и. Стрелци и певческите групи от читалищата на територията на Община Раковски. Градусът на настроението ще се  вдигне и  с песните и хората на оркестър „Калофер” с ръководител Пейо Маринов и солисти Тоня Маринова, Катя Башева и Кънчо Кънев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме