Рали „България“ отново на фарове

Тазгодишното 49-то издание на рали „България“ ще предложи допълнителна атракция за любителите на автомобилния спорт край Варна (12-14 октомври). Пилотите ще трябва да демонстрират уменията си и да карат на фарове, тъй като са включени отсечки в късните часове на деня. Първото подобно изпитание е в петък, когато е откриването, а стартът е от 19 часа в Албена.

За последно състезателите са карали на осветление в тази надпревара през1989-а, а на рали през 2008 г., на „Траянови врата“. Етапът в курорта Албена пък се връща в екстремния спорт след повече от 10 години пауза.

Заявени са 31 екипажа, като фаворити за трофея са миналогодишният шампион Тихомир Стратиев, Мирослав Ангелов, Георги Василев и Йордан Атанасов.

Надпреварата обаче няма да носи точки за европейския трофей, заради късното й заявяване в Международната федерация по автомобилизъм (ФИА). До последно стартът на ралито бе и под въпрос.

„Вероятно голяма част от вината е и моя – заяви президентът Владимир Илиев. - Но СБА е този, който държи лиценза и е в пряка връзка с ФИА. А когато се появи координатор нещата се случват по-бавно. Никого не обвинявам...“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт