Рамос изравни постижение на Меси

Real Madrid's defender Sergio Ramos celebrates after scoring a goal during the Spanish league football match FC Barcelona vs Real Madrid CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on December 3, 2016. / AFP PHOTO / PAU BARRENA

Серхио Рамос, капитанът на „Реал“ (Мадрид), изравни впечатляващо постижение на мегазвездата на големия съперник „Барселона“ - аржентинецът Лионел Меси. Бранителят се разписа срещу „Жирона“ при успеха на „белия балет“ с 4:1 от втория кръг на Ла Лига. Така испанският национал вкара в 15-ти сезон поред. Само Меси може да се похвали с такъв рейд в Примера дивисион. Свирепият бранител бе точен от бялата точка, допринасяйки за пълния обрат на „кралете“.

Освен това Рамос е на 13-то място по резултатност сред активните играчи в Испания със своите 56 гола.

Двубоят срещу „Жирона“ обаче няма да бъде запомнен с добро от неговия колега в отбрана Марсело. Бразилецът остана неприятно изненадан от смяната му в 60-ата минута, когато на негово място на терена се появи Рафаел Варан.

„Не очаквах да бъда заменен и не разбрах каква е причината – обясни крайният защитник след мача. - Уважавам обаче решението на треньора Хулен Лопетеги. Желанието ми бе да продължа да играя, защото се чувствах в кондиция.“

Южноамериканецът допълни, че отсъствието на Кристиано Роналдо, преминал през лятото в „Ювентус“, все още се усеща, но Гарет Бейл и Карим Бензема се справят отлично в предни позиции. Именно двамата вкараха и останалите голове в неделя.

На „Сантяго Бернабеу“ продължава и сагата с Лука Модрич. Хърватинът остана резерва в трети пореден мач от новата кампания. През лятото се заговори за трансфер на опитния полузащитник в посока „Интер“, но сделка нямаше. Не е изключено халфът все още да не е в оптимална форма заради закъснялото му включване в подготовката на тима заради участието в тима на Хърватия на Мондиал 2018.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят