Раненият приятел на загиналото момче: Ние просто си играехме

„Ние просто си играехме, гонихме се из  къщата, когато изведнъж върху нас падна плоча и ни затисна. Това каза пред ТРУД треперейки Николай Шарков, 16-годишен, момчето което оцеля изпод бетонната плоча, която падна и уби 12-годишния Костадин Стоймирски от Благоевград.

Трагедията се разигра в неделя следобяд. Четири момчета приятели от кв. Струмско в Благоевград решават да отидат при изоставена вила край новите гробища. Там си играли често.

Този път , докато се гонили из постройката се срутва върху тях бетонна плоча на последния етаж и затиска 12-годишния Костадин, а  Николай е ударен в главата. Другите две момчета били встрани и останали невредими. Те се опитали да помогнат на Николай, но не успели, тогава повикали помощ от пазачите на гробището. Те уведомили и Спешна помощ на тел 112.

Когато дошла пожарната  и извадили момчето изпод руините , то все още дишало, но за съжаление издъхнало в линейката на път за болницата.

Раненият Николай е получил разкъсно –контузна рана в главата . Момчето бе зашито с четири шева, но бе настанено в отделението по хирургия , за да бъде обстойно прегледано. Репортер на Труд успя да говори с него, докато го настаняваха. Момчето бе в шок и уплашено, успя само да разкаже, че просто са играели на гоненица и не предполагали, че може да стане такава беля.

То още не знаеше, че приятелчето му е загинало. Каза, че и друг път са ходили в този район.

Другите две момчета бяха прибрани от полицията за разпит. Оказа се, че едно от тях е братче на загиналото дете. Полицията  изчака психолог, за да направи разговор с оцелелите деца.

Полицаи извършиха оглед на местопроизшествието.Рухнала е плочата на втория етаж на вила, която е строена, но изоставена. През годините обаче личи, че  сградата е била обект на вандалщина и кражби. Вадено е желязо и тухли, къщата буквално е разкостена.

Затова и тя е станала нестабилна. Николай и Костадин са тичали върху плочата на втория етаж от къщата, когато се е срутила плочата върху тях, а другите две са били долу.

Драмата е огромна, родителите и близките на загиналото дете, а и на останалите три са в шок и стрес. Продължаваме да работим по случая”, казаха разследващи. Все още не е ясно и чия собственост е изоставената сграда. Всички подробности ще бъдат изяснени от стартиралото разследване. Вилата се намира извън града на било над новите гробища на града. Вероятно заради разсрасналото се гробище, собственикът вероятно е изоставил и постройката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право