Расистки скандал в „Копенхаген“

Расистки скандал разтърси „Копенхаген“ преди мача в София срещу „Лудогорец“ от 1/16-финалите на Лига Европа. Първият мач в елиминационната фаза на турнира е утре. Часове преди него заместник-председателят на Консервативната партия Хайди Майли нарече „маймуна“ капитана Матийо Занка Йоргенсен. Случката се разигра в социалните мрежи. След нея се стигна до мигновено отстраняване на Майли от партията.

От лагера на „Копенхаген“ не дадоха вид, че скандалът влияе по някакъв начин на отбора. Треньорът на датчаните Стале Солбакен заяви, че тимът му е дошъл за победа в София.

„Съперникът ни е домакин и ще има предимство, но после „Лудогорец“ ще дойде в Дания - заяви Солбакен. - Не сме дошли за 0:0. Предпочитам да завършим 1:1, но защо и да не спечелим? „Лудогорец“ разполага с отлични футболисти. Джонатан Кафу има особен стил на игра. Ще чакаме с нетърпение да се изправим срещу него. Вандерсон и Марселиньо също са добри и интелигентни играчи.“

24 часа преди двубоя „Лудогорец“ продаде 12 000 билета за мача. Прогнозите за високи температури в утрешния ден почти сигурно ще привлекат още хора на Националния стадион „Васил Левски“. За мача с „Копенхаген“ аут са Георги Терзиев и Милан Борян. Бранителят премина под наем в „Хайдук“ (Сплит), а стражът чака трансфер в „Корона“ (Киелце).

Снимка: Sportal.bg

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ