Рафа нащрек за нашия ас

Spain's Rafael Nadal celebrates his victory against against Canada's Milos Raonic during their men's singles quarter-final match on day ten of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 25, 2017. / AFP PHOTO / SAEED KHAN / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE

Рафаел Надал е респектиран от Григор преди утрешния полуфинал в Мелбърн. Шампионът от 2009 г. бързо отклони въпросите относно евентуален финал с големия си съперник Роджър Федерер, за да отдаде дължимото на българина.

„Оставете ме първо да се нарадвам на победата - отговори той. - Очаква ме много тежък мач с Димитров. Той играе страхотно. Преди време всички вярваха, че ще стане топ играч, и може би сега той вече е такъв. Миналата година беше трудна за него, но начинът, по който се завърна, ще му даде допълнителна сила. Ще трябва да съм на най-доброто си ниво.“

Надал обаче показа, че не е далеч от топ формата си в четвъртфинала с Милош Раонич. Той показа характерния си непримирим стил и успяваше да стигне всяка топка, с която двуметровият канадец се опитваше да го размине. Това отчая №3 в света, който започна да прави грешки и приключи съпротивата с мощен удар в мрежата.

След края Раонич заяви, че не успял да се противопостави заради травма в адукторите - четвъртата за него в последните 12 месеца. Триумфът на Надал пък доведе до любопитен рекорд - за първи път в откритата ера на тениса трима от карето полуфиналисти са навършили 30 години. В горната част на схемата днес ще има швейцарския сблъсък между 35-годишния Роджър Федерер и 31-годишния Стан Вавринка, а утре Надал, който миналата година стана на 30, ще се изправи срещу единствения „младеж“ във финалното каре - Григор Димитров (25).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт