Рафтъри от Балканите с висок адреналин потеглиха по бързеите на Струма край Симитли

Рафтингари  от Румъния, Сърбия, Гърция, Македония и България дадоха старт на рафтинг сезона в община Симитли. Десетина лодки  поеха  по река Струма.

Най- малкият рафтинг маниак бе момченце на 4-ри годинки.

Стотици гости дойдоха да наблюдават спусканията. А поздрав към гостите от балканските страни отправи кмета-домакин на община Симитли Апостол Апостолов.

Специално за старта на сезона духовият оркестър към училището в Симитли отправи поздрав към гостите с  балканска музика и повдигна настроението на присъстващите. „Идеята е да се съберем  много хора, които обичаме рафтинга, да покажем благата на Симитли и нашата река Струма. Много съм щастлив, че благодарение на кмета  на Симитли Апостол Апостолов, нашите идеи стават все по- осъществими“, каза и Станимир Станимиров шеф на рафтинг центъра.

Кметът Апостолов пожела  безавариен сезон и каза, че Симитли вече се утвърждава като  рафтинг дестинация.

„Рафтингът се превърна в една от емблемите на общината ни, която общинското ръководство с всички сили ще продължава да развива”, уточни Апостолов.

Десетки палатки  бяха обградили бунгалата, които вече функционират и всеки може да преспи в тях. Тази вечер под ритмите на балканската музика, в базата на X- клуб, ще има голямо парти, а утре спусканията продължават.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България