Рахой няма да свиква предсрочни парламентарни избори в Испания

мариано рахой

Испанският министър-председател Мариано Рахой заяви, че няма да свика предсрочни парламентарни избори, след като две партии заплашиха да свалят правителството заради корупционно дело срещу членове на партията му и в което съдия постави под съмнение истинността на показанията му, предаде Ройтерс.

Рахой каза, че Испания се нуждае от политическа стабилност, за да запази силното икономическо възстановяване, на което се радва страната, и че ще прослужи четиригодишния си мандат.

"Искането за вот на недоверие е в разрез с политическата стабилност, от която страната ни се нуждае, и с икономическото възстановяване. Лошо е за Испания", каза премиерът в излъчвана по телевизията пресконференция.

Вчера съд в Испания осъди 29 бизнесмени и бивши официални лица от Народната партия на Рахой за различни престъпления, сред които измама, укриване на данъци и пране на пари в рамките на незаконна схема, която спомагала за финансирането на партията. Това даде повод на социалистическата опозиция да поиска вот на недоверие срещу правителството на Мариано Рахой.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа