Рашидов засади японска дюля

Бе гост на специален спектакъл

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите се поклони пред паметника на легендарната певица Кадрие Лятифова

Вежди Рашидов засади японска дюля до паметника на майка си – легендарната певица Кадрие Лятифова, пред сградата на театъра в Кърджали. Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите, заедно с десетки кърджалийци, се поклони пред таланта на именитата изпълнителка.

„Вълнувам се много от паметта за моята майка, която е запазена чрез нейните песни и се радвам, че артистите в Кърджали и днес са вдъхновени от нейния незабравим глас“, каза Рашидов. Той бе гост на специалния спектакъл на Сцена „Кадрие Лятифова“ към Театрално-музикалния център в Кърджали, посветен на 90-годишнината на неговата майка.

Представлението носи заглавието „Послания за човечност“ с режисьор Гълъб Бочуков, директор на театъра в града. Във фоайето на сградата бе подредена фотоизложба за именитата певица. Зрителите видяха и най-известния сценичен костюм на Кадрие Лятифова, реставриран специално за нейния юбилей.

Кадрие Лятифова, която умира през 1962 година само на 34 години, е най-известната изпълнителка на румелийски песни, оставила над 200 записа в златния фонд на БНР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България