Рашидов подписа меморандум със съюза на писателите

Министър Рашидов (вдясно) и Боян Ангелов подписват споразумението. Снимка: Министерство на културата

„Радвам се, че това е първата крачка, която вече направихме, защото смятам, че трябва да бъдем по-активни в комуникацията помежду ни“, каза министърът

На официална церемония в Министерството на културата Вежди Рашидов и председателят на Съюза на българските писатели (СБП) Боян Ангелов подписаха меморандум за развитието и популяризирането на българската литература.

С него двете институции “споделят общата цел, че ще работят за подобряване на условията и възможностите за популяризиране на литературните постижения в съвременния литературен живот, за литературната памет и големите имена в родната словесност”.

“Радвам се, че това е първата крачка, която вече направихме, защото смятам, че трябва да бъдем по-активни в комуникацията помежду ни. Част от мисията на нашето министерство е да подкрепя всички български творци; разбира се, хората на перото са едни от тях и ето че най-сетне имаме подписан и официален документ. Министерството на културата винаги е имало прекрасно партньорство с най-стария и най-масов писателски съюз у нас”, отбеляза министър Рашидов.

От своя страна Боян Ангелов също изрази задоволството си от подписаното споразумение. “Радостен съм, че днес, на тази светла дата, на която се е родил един от най-големите ни поети - Пейо Яворов, подписахме този документ. Тази година предстоят и други важни годишнини, за които също се надяваме, че министерството ще откликне, за да успеем да ги отбележим достойно.”

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура