Рашко Младенов обеща ремонт на Националната библиотека

Ремонт на Националната библиотека ще бъде направен. Това обеща пред БТВ служебният министър на културата Рашко Младенов, след като вчера падна част от покрив на сградата и един човек пострада.

"Още първият ден разбрах, че това е много спешно и деликатно място, на което трябва веднага да се реагира и казах, че ще реагирам, но снощи се случи. Този покрив тече от години.", обясни Младенов.

"Доколкото знам, има някакви разговори за тези 200 000 лв., които трябват, за да се направи тази библиотека и не се прави. Сега съм тук и моето обещание е, че на всяка цена това ще се свърши. Както се оказва, ние рискуваме и човешки живот.

Вчера като отидох и видях за какво става дума – това е един оберлих, даже невидима е опасността отгоре, защото като е започнал да се топи снегът, и от там нататък рухва. И има едно огромно хале, което беше пълно с хора, които четяха вчера, и като погледнах същия оберлих и си помислих какво може да се случи, просто ми настръхна косата", коментира служебният министър на културата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България