„Реал” загуби мач, върха и Азар

За една седмица „Реал” (Мадрид) се срина по галактически. Финалът бе загубата с 0:1 от „Леванте”, която свали „кралете” от върха и там се завърна „Барселона”. А за капак най-скъпото попълнение в историята на клуба – Еден Азар, отново се контузи и остава извън игра в разгара на сезона. В края на миналата седмица „Реал” завърши само 2:2 срещу „Селта” у дома.

„Провалихме се – призна Зинедин Зидан, треньорът на „кралете”. – Не успяхме в най-важното нещо във футбола – вкарването на голове. Предадохме пет точки за седмица, но нямаме право да гледаме назад. Футболистите ми се раздадоха и не мога да им се сърдя. В лош момент сме. Еден Азар е контузен. Ритнаха в го в глезена, заради който дълго не игра. Положението изглежда лошо. Няма как да играе в сряда срещу „Сити”.”

След мача от лагера на „Реал“ разкриха, че белгиецът е претърпя фрактура на глезена и травмата го вади както от осминафинала за Шампионската лига с английския „Манчестър Сити“, така и от голямото дерби с „Барселона“ в неделя.

Капитанът Серхио Рамос намери грехове на съдията Алехандро Ернандес. „Критерият е различен – изригна националът. – За суперкупата дадоха дузпа, когато играх неумишлено с ръка. Сега две идентични ситуации не са за нас. Аз съм капитан и имам прано да говоря със съдиите. Но искам те да имат повече респект.”

В същото време Испания отново е в краката на Лионел Меси. Идолът вкара 4 пъти при 5:0 на „Барселона” над „Ейбар”, което означава и първо място в Примера. Асистенция му даде новото попълнение Мартин Брейтуейт, който дебютира за каталунците. „Меси ме прегърна! Никога няма да пера тези дрехи”, възкликна датчанинът.

„Ейбар” се оказна любим съперник на Лео. Това е единственият тим, срещу който Меси вкарва по 4 гола в два различни мача. А „Барселона” вече е еднолично №1 като най-резултатен отбор в испанския елит. Каталунците имат 6151 попадения, а „Реал” остана с 6150.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт