„Реал“ затвори „Висенте Калдерон“

An Atletico fan waits for the start of the UEFA Champions League semifinal second leg football match Club Atletico de Madrid vs Real Madrid CF at the Vicente Calderon stadium in Madrid, on May 10, 2017. / AFP PHOTO / GERARD JULIEN

„Реал“ затвори стадион „Висенте Калдерон“. От новия сезон „Атлетико“ ще се премести в нов дом, а феновете на „дюшекчиите“ не успяха да видят последно чудо от трибуните на своя храм. Техните любимци победиха с 2:1, но с общ резултат 2:4 на финал в Шампионската лига се класира „Реал“.

И тъй като играчите на „Атлетико“ не им поднесоха подарък, привържениците на домакините решиха сами да си направят такъв. Феновете къртиха седалки след последния съдийски сигнал за спомен от „Висенте Калдерон“, който в продължение на 50 години бе домът на любимия им отбор. Запалянковците обаче не се съобразиха с факта, че „Атлетико“ има да изиграе още един мач там - домакинството с „Атлетик“ от последния кръг на испанската Примера. Едва ли клубното ръководство ще монтира нови седалки само за един двубой, така че много от феновете ще трябва да изгледат тези последни за сезона 90 минути прави.

Въпреки това шефовете на "Атлетико" останаха доволни от подкрепата на привържениците срещу „Реал“. По-голямата част от всички 53 422 зрители, които гледаха от трибуните, не спираха да подкрепят своите до последната секунда. Може би и атмосферата помогна на домакините да вкарат два бързи гола в началото на мача - чрез Саул Нигес и Антоан Гризман от дузпа. Гениален дрибъл на Карим Бензема и асистенция на нападателя за Иско охлади напористите „дюшекчии“.

„Знаехме, че един гол ще ги убие“, каза Кристиано Роналдо.

Попадение на португалеца бе отменено заради засада. А голът щеше да бъде под номер 400 в кариерата на играча за „Реал“. Вместо с постижение Кристиано си тръгна с: „Какво ти става, клоун?“. Именно тези думи отправи Фернандо Торес по адрес на Роналдо в една от напрегнатите ситуации.

„Глупако, отпадаш от турнира и се прибираш вкъщи“, отговори Роналдо, което допълнително вбеси испанеца.

„Кучи син“, изсъска Торес.

Въпреки острите думи двамата не стигнаха до саморазправа. Роналдо и компания ще трябва да пазят нерви и сили за финала с „Ювентус“. В този двубой „Реал“ излиза срещу... проклятието на турнира - никога в историята на Шампионската лига носителят на трофея не е успявал да победи и през следващия сезон. Такава участ сполетя вече „Милан“, „Аякс“ „Ювентус“, „Манчестър Юнайтед“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят