„Реал” зачеркна „бял” Роналдо във вестниците

Portugal's forward Cristiano Ronaldo (R) jokes with teammates during a training session at the Kazan Arena stadium in Kazan, Russia, on June 17, 2017 on the eve of the Russia 2017 Confederations Cup football match Portugal vs Mexico. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE

САНКТ ПЕТЕРБУРГ – Дори най-силният футболист в света не може да е по-голям от клуба. Опитва се да го докаже „Реал” (Мадрид) с Кристиано Роналдо. 12-кратният еврошампион е помолил всички испански медии да не пускат снимки на португалеца с екипа на „кралете”, когато пишат за разрива в отношенията между клуб и футболист.

От 3 дни световните медии не спират да цитират думи на Роналдо пред свои съотборници на Купата на конфедерациите, че за него „Реал” е затворена страница. Причината - клубът не го защитил достатъчно силно при обвинението за укрити данъци.

Роналдо има откупна клауза в договора с „Реал”, че всеки клуб може да го има срещу... един милиард евро. Сумата, естествено, е нереална не само за играч на 32 години и не само за лидер със статистиките на Кристиано. Сега „Реал” иска „скромните” 400 милиона евро за своята суперзвезда. Очевидно клубът е приел раздялата с човека, който на практика сам донесе последните 3 трофея в Шампионската лига на „Сантяго Бернабеу”.

В лагера на португалските национали Роналдо изглежда изключително щастлив и амбициран да спечели още един голям трофей за родината си. Преди снощния мач срещу Мексико селекционерът Фернандо Сантуш се превърна в защитник №1 на своя капитан.

„Заради Кристиано ще бръкна и в огъня – каза треньорът на еврошампионите. – Мъчно ми е за ситуацията около него, но няма да я коментирам. Тя не влияе върху отбора. Роналдо мисли по цял ден за участието ни в турнира за Купата на конфедерациите.”

Какви са опциите пред актуалния и най-вероятно бъдещ носител на „Златната топка”? От „Пари Сен Жермен” са готови да дадат и 400 милиона евро за Роналдо. Само, че футболистът е влюбен в успеха и големите мачове. А във френското първенство такива просто липсват, колкото и да са богати персийските собственици. В Китай са готови да позлатят още по-сериозно португалския идол. Но и там Роналдо ще се сблъска с проблема да остане извън светлините на прожекторите.

Всички сигнали водят към завръщането на века – в „Манчестър Юнайтед”. Често са цитирани думи на Роналдо, наричащ „Мой втори дом” митичния „Олд Трафорд”. А в Англия вече пишат, че американските собственици на „червените дяволи” са натоварили с една последна мисия сър Алекс Фъргюсън – да върне своя доведен син. За 7 години под ръководството на шотландеца Роналдо стана 3 пъти първи във Висшата лига, спечели Шампионската лига и първата в кариерата си „Златна топка”. За Жозе Моуриньо развитието на събитията около Роналдо е като божи дар, предвид принудителната раздяла със Златан Ибрахимович. Очевидно Специалния се затруднява да доведе суперзвезди в Манчестър, а в случая по-специален от Кристиано и да иска, не може да намери.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят