„Реал“ изравни рекорд в Неапол

Real Madrid's defender Sergio Ramos celebrates with teammates after scoring during the UEFA Champions League football match SSC Napoli vs Real Madrid on March 7, 2017 at the San Paolo stadium in Naples. / AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE

„Реал“ (Мадрид) продължава успешно защитата на титлата в Шампионската лига. Кралският клуб изхвърли от надпреварата „Наполи“ след нов успех с 3:1, но този път на негостоприемния стадион „Сан Паоло“.

Освен че успешното премина в 1/8-финалната фаза, тимът на Зинедин Зидан изравни и рекорд на „Бенфика“ от далечната 1965 г. за отбелязани попадения в поредни мачове. За „Белия балет“ това бе двубой №47 поред, в който отборът вкара. За последно испанският колос се оказа безсилен пред противниковата врата преди 313 дни - на 24 април миналата година срещу „Манчестър Сити“ (0:0) в среща от същия турнир.

Постижението на португалския гранд се формира цели 406 дни. Следващият рекорд, в който се е прицелил „Реал“, е този на „Байерн“. Баварците записаха впечатляваща серия от цели 63 поредни мача с гол, стартирал през сезон 2012/2013.

Въпреки впечатляващата поредица на носителя на 11 трофея от Шампионската лига, друга една статистика притеснява Зинедин Зидан. Срещу „Наполи“,неговият отбор допусна гол в 33-ти мач през настоящата кампания от изиграни 42. В евротурнирите „Белия балет“ инкасира минимум по 1 гол във всеки двубой до момента, което би трябвало да подейства като сигнална лампа за французина.

Отново на гребена на вълната е централният бранител и капитан на отбора Серхио Рамос. Той затвърди впечатлението, че головият му нюх е почти толкова добър, колкото и качествата му в защита. Испанският национал записа своя мач №100 в Шампионската лига, а юбилейният му двубой бе белязан с поредното му попадение за тима. Защитникът вкара така важния гол на чужд терен за 1:1, секнал устрема на домакините от Италия. Бранителят се разписа и още веднъж в Неапол за пълен обрат, но в крайна сметка от УЕФА решиха, че става въпрос за автогол на Дрийс Мертенс. Ударът на Рамос бе точен и в Англия това би било отчетено като негово попадение, но в Шампионската лига по всичко личи, че приоритет е последното докосване.

"Само преди седмица критиците ме разсипваха и затова няма да кажа, че съм герой, след тази вечер - иронично заяви защитникът на „Реал“. - Но какъв по-добър начин да отпразнувам мач №100 от това да отбележа в такъв важен двубой?“

Зидан пък призна, че неговият отбор е изпитвал големи затруднения през първата част и особено след ранното повеждане в резултата на домакините чрез Мертенс.

„Ние страдахме много през първото полувреме - анализира френският специалист. - Противникът започна мача добре и ни приложи висока преса. След почивката обаче сякаш видях друг отбор в лицето на моя тим и бяхме много по-добре. Именно това ни помогна и да обърнем резултата в наша полза и да стигнем до така желаната победа."

Наставникът остана доволен и от още един аспект: "Фактът, че Бейл и Кристиано този път бяха на линия, бе изключително полезен за нас. И двамата ни помогнаха доста, а и си пролича, че са по-свежи, след като пропуснаха срещата с „Ейбар“ (4:1). Рамос пък за пореден път доказа колко важен футболист е за отбора ни. Момчетата се справиха добре."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят