„Реал“ (Мадрид) преговаря с Конте

Italy's trainer Antonio Conte waves during the Euro 2016 qualifying football match between Italy and Bulgaria at the Renzo Barbera Stadium in Palermo on September 6, 2015. AFP PHOTO / MARCELLO PATERNOSTRO

Готви ли „Реал“ (Мадрид) треньорска рокада? Това се питат в Испания, след като италианският вестник „Кориере дело спорт“ разкри, че шампионът на Европа е влязъл в преговори с Антонио Конте. Настоящият наставник Хулен Лопетеги е поставен под сериозно напрежение, след като записа серия от разочароващи резултати. „Белия балет“ не успя да отбележи гол в последните си 4 двубоя, в които тимът фиксира едно равенство и загуби на 3 пъти. Пораженията бяха от „Севиля“ (0:3), ЦСКА (Москва) (0:1) и „Алавес“ (0:1).

Според информацията, шефове на „кралете“ са се свързали с бившия селекционер на Италия в понеделник. Самият специалист все още води дело срещу „Челси“ с финансов иск за уволнението му през лятото. Именно заради сагата със „сините“ той се размина с треньорския пост в „Реал“. А Конте бе свързван и със завръщане в Италия, но „Рома“ и „Милан“ за момента не прибягват до генерални промени, след като стабилизираха резултатите си.

В Испания обаче са сигурни, че Лопетеги ще получи вот на доверие поне за следващите няколко мача. В събота „белия балет“ приема „Леванте“ в мач от Ла Лига.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят