„Реал“ може да екзекутира Испания

МОСКВА – Турбулентните дни в испанския лагер могат да означават и харакири. Уволненият треньор Хулен Лопетеги, грешката на Давид де Хеа и ремито с Португалия изведнъж извадиха „Ла Фурия“ от списъка с големите фаворити на Мондиал 2018.

Излизайки от емоциите около Кристиано Роналдо, испанците повече заслужаваха победата в иберийското дерби. Много повече положения, удари, владеене на топката, точни пасове. Но и липса на достатъчно ефективност.

Роналдо сам си изработи дузпа и фаул, от които вкара два гола. А Давид де Хеа му подари третия. За втори път в последните три мача страж №1 на Висшата лига проваля Испания с грешките си. „Доверието към Давид е пълно и той ще продължи да пази“, отсече селекционерът Фернандо Йеро, който едва три дни води „Ла Фурия“.

„Де Хеа е мое момче, но сам знае какво е направил - коментира Жозе Моуриньо, треньорът му в „Манчестър Юнайтед“. – При нас никога не му се е случвала такава грешка. Беше най-добрият играч на сезона.“

Уволнението на Лопетеги раздели испанския тим на лагери. Играчите на „Реал“ са бесни, другите – приемат решението. На пресконференцията преди мача Серхио Рамос наля масло в огъня с думите, че настроението в лагера е като на погребение. Почти открито критикува федерацията. Отдавна отношението му към партньора в отбраната Жерар Пике са повече от лоши.

Така от испанската футболна гордост „Реал“ може да се превърне в екзекутора на надеждите за втора световна титла. Но това едва ли особено много вълнува президента Флорентино Перес. Той отново показа, че когато „Реал“ поиска нещо, просто го взима. В случая треньора на Испания само два дни преди мондиал.

Още по темата: Гризман отказа на "Барса"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят