„Реал“ отново има своя №7

„Реал“ (Мадрид) изигра своя първи мач след ерата „Кристиано Роналдо“ в турнира на богатите. Носителят на трофея от последните три издания в Шампионската лига стартира защитата на отличието с 3:0 над „Рома“ на „Сантяго Бернабеу“. Двубоят бе и дебютен в надпреварата за наставника на тима Хулен Лопетеги, заменил през лятото Зинедин Зидан.

Но освен френският специалист, и Кристиано имаше заместник на терена. Неговият №7 се появи в игра през втората част, но вече на гърба на Мариано Диас. 25-годишният офанзивен футболист се завърна в Мадрид това лято след наем в „Лион“. А мачът срещу „вълците“ бе първи в Шампионската лига в кариерата му. И бе белязан с гол в самия край на мача след фамозен фалцов изстрел.

„Винаги съм искал да бъда тук в Мадрид и да помагам на отбора да печели титли – обясни голмайсторът. - Треньорът ми каза да продължа по същия начин. Моята цел е да спечеля куп трофеи с „Реал“, сред които и Шампионската лига.“

А Мариано вече впечатлява със статистика, реализирайки гол за отбора на всеки 54 минути. И това му даде основание след добрия старт на сезона да обяви готовност да заиграе за националния отбор на Испания.

Куп комплименти за играта си получи и Гарет Бейл. Уелсецът живее нов живот на „Бернабеу“ след напускането на Роналдо и вече е в ролята на лидер на отбора. От началото на кампанията нападателят вкара на три пъти в Ла Лига, а сега се разписа и в първия мач в Европа. А има и три голови паса.

Пресата в Испания обаче не пропусна да коментира и вратарската дилема пред Лопетеги. Бившият селекционер на „Ла Роха“ заложи на Кейлор Навас, направил няколко много добри спасявания. Резерва пък остана привлеченият през лятото Тибо Куртоа.

„Имаме отлични опции на тази позиция“, подчерта след двубоя Лопетеги, който бе страж по време на активната си футболна кариера.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"