“Реал“ изравни черен рекорд от 2007-а

Европейският шампион „Реал“ е на колене и се гърчи в черен антирекорд. От 22 септември и мача с „Еспаньол“ големият „бял балет“ не е вкарвал гол. Случва се за първи път от 2007-а.

Фиаското на най-силния тим на Континента от последните 3 сезона продължи с 0:1 срещу ЦСКА на стадион „Лужники“ в Москва.

Три пъти поред „Реал“ не може да бие, не може и да вкара. Серията стартира с 0:3 срещу „Севиля“, продължи с 0:0 с „Атлетико“. На въпрос дали липсва прекалено много Кристиано Роналдо, костариканският вратар Кейлор Навас, №1 за миналия сезон в европейския футбол, отвърна: „Не можеш да закриеш слънцето с един пръст!“

Десет години португалецът блестеше в атаката на „Реал“, в последната година вкара 44 гола. Но сега вече е в „Ювентус“. А когато го няма и Гарет Бейл заради контузия, „кралете“ направо си куцат.

ЦСКА (Москва) пък взе най-паметната си победа след триумфа във финала за Купата на УЕФА през 2005-а срещу „Спортинг“. 20-годишният хърватин Никола Власич, дошъл под наем от „Евертън“, използва грешка на Тони Кроос за единствения гол.

Стадион „Лужники“ отново е испански кошмар. На тази арена Русия срази „Ла Фурия“ с дузпи в 1/8-финала на Мондиал 2018. Три месеца по-късно там отново излязоха Дани Карвахал, Марко Асенсио, Начо Фернандес, Лукас Васкес и Алваро Одриосола. Нямаше го само получилият почивка капитан Серхио Рамос.

В другия мач „Рома“ разгроми „Виктория“ (Пилзен) с 5:0 след хеттрик на Един Джеко. За първи път в Шампионската лига вкара Джъстин Клуйверт, син на легендата Патрик Клуйверт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят