"Реал" с антирекорд по посещаемост

Отборът на „Реал“ (Мадрид) записа антирекорд по посещаемост. Ефектът от напускането на Кристиано Роналдо се отрази негативно на феновете, но не и на играта на тима в първия мач от испанската Примера дивисион. Европейският шампион победи "Хетафе" с 2:0 на своя "Сантяго Бернабеу", но самият стадион беляза най-ниската си посещаемост от дълго време насам.

48 466 души гледаха двубоя на живо. Това е най-ниската регистрирана цифра от феновете от 2009-а насам. Тогава на 24 май близо 4 хиляди души по-малко посетиха шампионатния мач с "Майорка" (3:1).

Това бе и последният двубой преди привличането на Кристиано. Оттогава клубът не може да се оплаче от ниска посещаемост. По всичко личи, че напускането на португалеца е довело до негативната статистика срещу „Хетафе“.

Запалянковците на "Реал" все още нямат нов любимец. А такъв може да се открие трудно, след като Роналдо изигра 9 сезона за клуба, в които заби 450 гола. Спечели и пет Златни топки, четири трофея в Шампионската лига и две титли на Испания преди да се присъедини към италианския първенец "Ювентус".

Погледите в Мадрид сега са насочени към Гарет Бейл, смятан за новия лидер. Той и Даниел Карвахал вкараха за успеха над "Хетафе".

"Бейл не трябва да следва пътя на Роналдо", заяви Начо Фернандес, защитник на "Реал".

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят