“Реал“ хвърля Роналдо в жегата

Само на няколко тренировки Кристиано Роналдо е готов да играе в мача за суперкупата срещу бившия си тим „Манчестър Юнайтед“. Футболист №1 в света бе включен в състава на „Реал“ за двубоя в Скопие във вторник вечер.

Треньорът Зинедин Зидан не даде никакви признаци дали Роналдо ще бъде рискуван, след като дълго почива заради участието в турнира за Купата на конфедерациите с националния тим на Португалия. Жаждата на Кристиано за трофеи може да го накара поне за малко да излезе на терена. Преди година „Реал“ спечели купата след драматична победа над „Севиля“ с 3:2 след продължения в Трондхайм. Освен това Роналдо не е казал последната си дума по аферата с данъци. Постоянно излизат противоречиви информации. Според едни португалецът остава в „Реал“, според други – се връща в „Юнайтед“.

Преди двубоя отново се засилиха слуховете, че Гарет Бейл също планира раздяла с „кралете“. И отново крайната му цел трябва да е „Олд Трафорд“. Преди седмица Жозе Моуриньо, треньорът на „Манчестър Юнайтед“, отказа да коментира тези два трансфера. Обяви ги като невъзможни и загуба на време.

За Моуриньо пък суперкупата на Европа е един от малкото липсващи трофеи. Португалският треньор е играл само веднъж в този дуел. През 2003 година загуби с „Порто“ с 0:1 от „Милан“. На следващата Моу изведе португалските „дракони“ до титлата в Шампионската лига и напусна. Същото се случи след триумфа с „Интер“ през 2010-а.

Тежкото време на Балканите уплаши и двата гранда. Според прогнозите във вторник вечерта температурата в Скопие може да стигне до 38 градуса. За първи път големият дуел е в този район, след като УЕФА реши да разширява географията на еврофиналите. Стадион „Филип II” е абсолютно реновиран и вече събира 33 460зрители. Досега най-големият двубой на тази арена е през 2010 година. Тогава Франция победи Англия с 2:1 във финала на европейското за девойки. Рекордната посещаемост към е 8000 души. Толкова хора се събраха при победата на Испания с 6:0

Голяма българска група потегля във вторник сутрин в посока Скопие. С билети са се сдобили членовете на фенклубовете на „Реал“ и „Манчестър Юнайтед“. Мнозина родни фенове са спечелили от лотарията на УЕФА. Оказа се, че интересът в Мадрид и Манчестър към дестинацията не е особено голям. Много повече ще са запалянковци от региона, които подкрепят грандовете.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ