Ревнивец платил 2500 евро да взривят къщата на жена му (обзор)

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев (вляво) и шефът на ОДМВР Радослав Сотиров съобщиха, че за разкриването на престъплението са използвани специални разузнавателни средства.

Полицията и прокуратурата задържаха поръчител и бомбаджия

Атентатът по чудо се разминал без жертви, адската машина се ударила в парапет

Мъжът от Айтос бил осъден и за издръжка

Двама мъже са задържани за опит за взривяване на къща в айтоското село Черноград. Причината за поръчката е ревност. Престъплението е извършено през месец февруари тази година. 34-годишният поръчител Антон К. от Средец дал 2500 евро на връстника си Димитър Н. от село Дъскотна, за да взриви двуетажната къща, в която живеели бившата му жена, петгодишното им дете и бабата и дядото на хлапето.

Атентатът бил извършен на 19 февруари тази година. Самоделното взривно устройство било хвърлено в терасата на къщата, но се ударило в парапета и паднало в двора на имота, където се взривило без да нанесе големи поражения. По същото време в къщата била само жената, която е спяла в задната част и тя не пострадала при взрива. За късмет детето по това време го нямало.

Антон К. бил афектиран, че бившата му жена имала връзка с друг мъж и затова платил за взрива, обясни окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев. Поръчителят бил ядосан и, че трябва да плаща издръжка за детето. Той оспорвал бащинството, но то било доказано по съдебен път.

При обиски в дома на мъжа, хвърлил бомбата, били открити ръчна бойна граната, тротилова пресовка, капсулдетонатор, огнеопроводен шнур, запалка за ръчна граната и много патрони.

Обвиняемите са задържани за срок от 72 часа. Ако съдът ги признае за виновни, двамата могат да получат до 8 години затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право